Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kapcsolatom a sportokkal

Fejlesztés alatt...

 2004 tavaszán kezdtem el evezni a Margitszigeten, azóta a Danubius Nemzeti Hajós Egylet igazolt versenyzője vagyok. Korábban egy évig gyorskorcsolyáztam is rövid- és nagypályán is, de az evezés miatt azzal teljesen felhagytam. Még alsós koromban egy pár évig kosárlabdáztam, de azt nem igazán szerettem. Általános iskolás és gimnazista éveim alatt időnként tagja voltam az iskolai röplabda csapatnak is. Ezzel főként a Katolikus Iskolák Diák Sportversenyén indultunk, 2006-ban Kaposváron ezüstérmet nyertünk.

Az evezéshez kapcsolódva, kiegészítő sportágként ismertem és szerettem meg a sífutást. Ha szabadidőm és az időjárás engedi, a budai hegyekben (Normafa, Hármashatárhegy) szoktam űzni ezt a sportot.
A futást is már evezősként szerettem meg. (Ezzel kapcsolatban l. ezt a blogbejegyzésemet.) Az egyre hosszabb edzéstávok mellett elkezdtem utcai futóversenyekre járni, 2009. szeptemberében teljesítettem első félmaratonomat 2:01'59"-es idővel, melyet azóta további hat követett. Legjobb időm 1:48'34" 2011 tavaszáról. Mivel nem tartom magam gyors futónak (legjobb időm szigetkörön 24', és a legjobb Cooper-teszt futásom is mindössze 2810 méter lett), viszont viszonylag egyenletes (átlag)tempóval futok, így kacsintgattam a hosszabb távok felé is. 2013. október végén (majd egy évvel később ismét) teljesítettem a maratoni táv utolsó 30 km-ét 2:58'39" alatt, a maratonisták mezőnyébe becsatlakozva. Mivel ötfős váltóban is teljesítettük már többször is a maratoni távot (legjobbunk 3:49'46", 2011.), a maratonistákkal való rajtolásról is van már tapasztalatom. Ezek is segítették azt az elhatározásomat, mely szerint 2015-ben végre nekem is csatlakoznom kell a maratonisták népes, ám véges létszámú táborához. Az elhatározást tett követte, a tettet siker koronázta. A védőszentemtől, Szent Ágostontól kölcsönzött jelmondattal ("Győzd le magadat - és legyőzted a világot") is motiválva 2015. október 11-én vasárnap 4 óra 8 perc 34 másodperces idővel teljesítettem a 30. Spar Budapest Maratont.

Evezésben a legnagyobb sikerem a 2009. évi Országos Bajnokságon elért bajnoki címem az utánpótlás túra kettesek mezőnyében, Szilassy Péter társammal, Korom Balázs kormányzásával. Ugyanebben az évben Balatonföldváron a Fixüléses Tízevezősök Országos Bajnokságán megnyertük az ifjúsági korcsoport versenyét. A két aranyérmen kívül két OB bronzérmet szereztem, mindkettőt felnőtt túra kettes versenyszámban, 2011-ben Szegeden ismét Szilassy Péterrel, 2013-ban a Velencei-tavon Faragó Tomival.
Ifista koromig, amíg az iskola mellett több időm volt edzésekre járni, csapathajókban is gyakrabban indultam. Ezekben 4. helyezésekig jutottam - számtalanszor, számolni sem tudom már, csak nyolcasban legalább két ilyen helyezést értünk el az évek folyamán.

Az egyetemi tanulmányaim mellett sajnos kevesebb időm van sportolni, mint korábban; de amennyire elfoglaltságaim lehetővé teszik, igyekszem minél többször edzésre járni. Egyetemi éveim alatt háromszor lettem a Műegyetem jó tanuló jó sportolója, és egy alkalommal (2013.) elnyertem Magyarország jó tanulója jó sportolója címet is.

Legjobb eredményeim

Evezés

Magyar bajnok:
- OB 2009. (Szeged) férfi utánpótlás kiel
- OB 2009. (Balatonföldvár) férfi ifjúsági fixüléses tízevezős

Magyar bajnoki bronzérmes:
- OB 2011. (Szeged) férfi felnőtt kiel
- OB 2013. (Velence/Sukoró) férfi felnőtt kiel

Futás

Félmaraton teljesítés - 9 alkalommal
    legjobb időm: 1:48'34" (2011. Vivicittá félmaraton)

30 km - 2 alkalommal
    legjobb időm: 2:58'39" (2013., 28. SPAR Budapest Maraton)

Maratoni teljesítés - 1 alkalommal
   4:08'34" (2015., 30. SPAR Budapest Maraton)

Röplabda

KIDS kupa, Kaposvár (2006.) II. hely